Selské kuře.
Kalimero - BARET Novinka roku 2022 , 2. nejtěžší kuře k výkrmu na dvoře.


		Jedná se o nová domácí přírodní kuřata brojlerů, velmi vhodná pro domácí chov, ale také
	
		pro vedlejší produkty hospodářských zvířat. Kuřata GYRONELO - Řepa byla oblíbená u chovatelů v různých
	
		regiony světa, protože jejich pozitivní vlastnosti přesahují jiné běžné
	
		druhy kuřat pro domácí chov a chov na farmách s volným výběhem.
				DOMÁCÍ BROJLER - KALIMERO - BARET
			
				TĚŽKÝ MASOVÝ DRUH - NOVINKA 2022
			
				Jedná se o nová domácí přírodní brojlerová kuřata, velmi vhodná pro domácí chov, ale i
			
				na farmový odchov. Kuřata KALIMERO - Baret si oblíbili chovatelé v různých
			
				regionech světa, protože jejich kladné vlastnosti přesahují nad jiné běžně chované
			
				druhy kuřat pro domácí způsob chovu a chovu na free range farmách.
			
				Jsou velmi nenáročné na krmivo, zejména v pozdějším období odchovu, což je zhruba od
			
				40. dne věku (obilí, kukuřice, kuchyňský odpad, brambory, pečivo…).
			
				Odchov kuřat KALIMERO - Baret trvá 49 až 120 dní. Hmotnost kuřat ve věku
			
				56 dní je 2,5 až 3,0 kg, při spotřebě krmiva přibližně 2,3-2,5 kg na 1 kg živé
			
				hmotnosti kuřete. Ve věku 120 dní nabývá hmotnost 4,3 až 5,3 kg.
			
				KALIMERO – Baret je druhý nejtěžší typ kuřat určený přednostně na maso. 
			
				Jejich výhodou je zejména to, že nejsou choulostivé k měknutí kostí, rádi se pasou a jsou
			
				zháněné za přírodní potravou při pastvě. Jsou obvykle krotké a přítulné. 
			
				Oproti průmyslově chovaným bílým brojlerovým kuřatům se jedná o naturální produkt
			
				odolný vůči chorobám. Při čištění peří nezůstávají na jeho kůži nežádoucí tmavé
			
				stopy po peří.
			
				Kuřata KALIMERO - Baret rostou pomaleji než bílé průmyslové brojlery, ale
			
				tento jev je jejich výhodou, protože pomalejší přibývání na váze znamená zdravější
			
				maso s jeho výbornou a nenapodobitelnou chutí a kvalitou.
			
				Chov je možný bez hormonů, tedy stimulátorů růstu, bez masokostních a rybích
			
				mouček, což zajišťuje čistotu složení masa. Je předurčeno přímo pro bio chov
			
				v organickém prostředí.
			
				Pokud z kuřat KALIMERO - Baret nepoužijeme pro jatečné účely kuřičky -
			
				slepice, začnou snášet kolem 22. týdne života vejce.
			
				Tento druh drůbeže Vám dává naprostou volnost v tom slova smyslu, že není třeba
			
				jako u průmyslových bílých brojlerů v době jejich jatečné hmotnosti porazit všechny
			
				najednou a maso ukládat do mrazících boxů.
			
				Kuřata dorůstají postupně, čímž se mohou porážet podle potřeby průběžně. Mají
			
				pak krásnou žlutou kůži a vyzrálé vynikající maso.
			
				Kuřata KALIMERO - Baret dodáváme v přitažlivé tmavě bledé proužkové barvě peří.
			
				Dodáváme také násadová vejce. 
			
				Kuřata KALIMERO - Baret dodáváme nesexované v měsících Duben  až Červen ve věku 2 dny,
			
				Rozvozové trasy a termíny najdete na stránkách. 
		
